Освен забавна, новата функция може да съдейства за бързо популяризиране на бизнес профила ти в Instagram.

 

Какво представлява новата функция Nametag на Instagram?

 

Nametag е нещо като дигитална визитка на твоя Instagram бизнес профил. Чрез тази нова функция можеш да създадеш забавен и адекватен за бизнеса ти таг, който действа на принципа на QR код, откъдето идва и идеята. Така всеки потребител може  лесно да намери и следва други потребители или бизнес профили в Instagram без да се налага да въвежда името от клавиатура на устройството си.

Създаването на персонален Nametag е особено полезно за профили с дълги, странни или сложни потребителски имена, като например такива съдържащи точки, долни черти или специфични символи.

И тъй като това е персонализирана функция, можеш да направиш Nametag за своя бизнес съвсем сам, като променяш как изглежда твоя таг с различни цветове за фон, като добавиш селфи (добавя твоя снимка) или различни емотикони.

За да последва твоя бизнес, потребителят трябва само да сканира названието  чрез специалната функция „Scan a nametag“ от Instagram приложението си. Веднага след като го направи, той вече е последовател на акаунта ти без да е необходимо да натиска нищо друго.

 

Как можеш да използваш функцията Nametag на Instagram, за да развиваш своя бизнес?

 

Nametag е визуална реклама на бизнеса и случи за привличане на последователи и развиване на профила в Instagram, както и помага за улесняване на комуникацията с аудиторията ни.

Това е и причината да споменем, че Nametag може и ТРЯБВА да бъде добавен към всички елементи от  дигиталния ни маркетинг, да бъде добавен в печатни материали, включително и върху визитки, флайери, опаковки на продукти, щандове по изложения и др.

 

 

Как да създадеш своя Instagram Nametag

 

Стъпка 1. Открий къде се настройва Nametag

Отиди до началната страница на бизнес профила си в Instagram. Натисни менюто с три линии в горния десен ъгъл, което ще отвори допълнителни опции. Втората функция е именно Nametag.

Стъпка 2. Подходи творчески и създай Nametag

След като кликнеш върху опцията се отваря екрана с предварителна настройка. В центъра е изписано името на бизнес профила ти. В тази стъпка можеш да настройваш какъв фон да има, като от бутона в горната част можеш да избираш между цветове, различни емотикони или селфи със стикери (с потупване върху очилата). Ако избереш цветен фон, можеш да ги промениш с едно потупване на екрана, както е при сторитата. Това е.

Имайте предвид, че Instagram Nametag може да бъде променен по всяко време ако искаш да промениш визуализацията му.

Предполагам в бъдеще тази функция за персонализация ще се развие и ще бъдат добавени още опции или темплейти.

 

 

Стъпка 3. Сподели своя Nametag навсякъде

Както обясних до тук, цялата идея на създаването на Nametag е за улеснение на потребителите, за бързо откриване на бизнес и привличане на повече последователи. И сега е времето да се заемем с популяризирането му.

 

След като вече имаш Instagram Nametag, направи скрийншот и го сподели където е уместно! Ето и някои от нашите предложения за популяризиране:

  • Публикувай твоя Nametag в други социални медийни мрежи като Facebook и LinkedIn;
  • Добави твоя Nametag на уебсайта или блога си;
  • Добави го и в своя имейл или бюлетин подпис;
  • Отпечатай го на визитната си картичка, върху листовки, опаковки на продукти, плакати, чаши и др.;
  • Използвай го на конференции и други маркетингови събития;
  • Използвай го и по партита и срещи;

Ако се сетиш за още някаква работеща идея да поставим и нашият Nametag, ще се радваме да ни я споделиш.

Ако имаш конкретен въпрос за тази статия или нужда от помощ при управлението на рекламните си кампании и профили във Facebook или Instagram, може да ми пишеш тук.

Дори и да не си в София, мога да ти помогна – необходимо е само да се чуем предварително и при необходимост да инсталираш програма за отдалечен достъп.

Искаш да научиш как да използваш успешно Facebook или Instagram и за твоя бизнес? Виж всички мои онлайн и индивидуални обучения тук.

 

Полезна ли ти беше тази статия? Ще ти бъда благодарна ако я споделиш.